Drum

Drum Kit

Drum… ya ini alat musik yang gue kuasain, awalnya gue sama sekali gak tertarik sama drum, sampe suatu hari gue nonton film yang berjudul “That Thing You Do” dimana gue sangat terkesima sama pemain drumnya (yang main Tom Everet Scott as Guy Patterson)  dan akhirnya sejak saat itu gue memilih drum jadi sesuatu yang harus gue pelajari….

awalnya sih, cuman belajar secara otodidak, tapi akhirnya memutuskan untuk memperdalam ilmu dengan belajar formal di suatu tempat les musik, di Jakarta Timur… di sana gue bertemu sama seorang guru (Dony Setiawan) yang bisa dibilang aneh, kenapa? di umurnya yg sudah kepala 3, tapi dia masih bisa bertingkah layaknya dia seorang remaja yang tidak ingin mengakui usia sebenarnya… hihihi… but that’s cool, he’s so damn funny… dan disana juga gue bertemu dengan banyak teman-teman yang sekarang udah pasti jadi sahabat gue (Raffli, Ferdee, Okta, Randy, Puput, Iman and all you guys that i can’t mention)… well, without them maybe i don’t know what to do right now, so just wanna say thanks to you all guys…

oia, sedikit tentang my drums world, drummer favourite gue itu banyak sebenernya, tapi waktu itu iseng sama guru gue bikin list 10 drummer favorit, so here’s the list

1. Steve Smith

2.Peter Erskine

3.Vinnie Colaiuta

4.Jeff Hamilton

5.Teddy Campbell

6.Akira Jimbo

7.Buddy Rich

8.Louie Bellson

9.Dave Weckl

10.Carter Beauford

hampir semua orang luar? ya… karena memang tanpa mereka, dunia drum tidak akan menarik seperti sekarang…. tapi bukannya merendahkan drummer Indonesia loh… banyak loh drummer Indonesia yang gue suka, seperti Gilang Ramadhan, Demas Narawangsa, Alsa, Echa Soemantri, Taufan Goenarso, dll…

okay, others fact about my drum world are :

1.gue lebih prefer main Jazz dibanding musik lain

2.i have my own drum kit (but now, it still just in my dream, i hope oneday i could make it happen)

3.gue belum bisa main Traditional Grip

4.gue ga main double pedal

5.i use Vic Firth 5a drum sticks

6.i prefer Zildjian as my cymbals, but if someone give me other, i will accept it with big smile…

that’s all i can say about my drum world…

have a nice day everyone…

3 Tanggapan to “Drum”

  1. Cool blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?
    A design like yours with a few simple tweeks would really
    make my blog shine. Please let me know where
    you got your theme. With thanks

  2. Undeniably believe that which you said. Your favorite justification appeared to be on the net the simplest thing to be aware of.
    I say to you, I certainly get annoyed while people consider worries that they just do not know about.
    You managed to hit the nail upon the top as well as defined out the whole thing without having
    side-effects , people can take a signal. Will likely be back to get
    more. Thanks

  3. Greetings from Los angeles! I’m bored at work so I decided to check out your site on my iphone during
    lunch break. I love the information you present here and can’t wait to take a look
    when I get home. I’m shocked at how quick your blog loaded on my mobile ..
    I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, superb blog!

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: